Campbell River – Ucluelet

Campbell - Ucluelet
Voordat we naar Ucluelet rijden (3 uur) gaan we eerst ontbijten. We gaan met de watertaxi (5 minuten varen) naar April Point (hotel van de zelfde eigenaar als Painters Lodge). April Point ligt op Quadra en jekunt het zien liggen. Waarom April Point? Ik wist nog van 1 van mijn vorige reizen hier naar toe, dat er zeehonden voor het hotel zwemmen en dat er een zeearenden paar in de bomen bij het hotel nestelt.
Bij aankomst met de water taxi vraag ik meteen wanneer de zalm vissers binnen komen want zeehonden en arenden zijn dol op zalm. De boten worden rond 10:00 uur verwacht. Dus beginnen we met bestellen van ons ontbijt, het is 09:30 uur. Zoals gepland komen de eerste boten aan om 10:00 uur. Ik loop de stijger naar beneden en krijg van 4 zalmen de koppen en kuit. Ik loop de stijger naar het einde met en kop van een zalm in m’n handen en vertel ondertussen aan Richard wat ik 4 jaar gelden heb gezien; ‘dat een man een kop van een zalm aan het einde van de stijger neer had gelegd, floot en dat er in eens een Arend vanuit de bomen kwam aan vliegen en de kop mee pakte………. Dat zal nu wel niet gebeuren.
IMG_4018
Ik was nog niet uitgesproken, kon de kop amper op de stijger leggen en er kwam een luide krijs vanuit het bos. We keken alle twee de kant op van het geluid en op ons af kwam een bruin/zwart gevaarte met een witte kop die zo de kop voor onze neus weg pikte. We waren te laat met foto of film maar gelukkig hadden we nog drie koppen. Echt indrukwekkend. We waren te laat met foto of film maar gelukkig hadden we nog drie koppen. Het kuit was voor de zeehonden en zee otters. Zit je in Painters Lodge neem de moeite om even over te varen.
IMG_3946
Om ongeveer 12.00 rijden we weg naar ucluelet. We zijn onderweg gestopt in Port Alberni voor een kop koffie bij Starbucks en een boodschapje bij Walmart.
In Ucluelet zitten we 3 nachten in het Black Rock Ocean Resort. Een prachtig hotel met uitzicht op zee, zeer luxe en ruim appartement. ‘s Avonds hebben we in het hotel gegeten.
IMG_3924 IMG_3932

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *