Vancouver

De nacht heeft lang geduurd. We hebben ieder uur op de klok gezien, maar dat is gewoon voor een eerste nacht en mag/gaat de pret niet drukken. Vandaag 18-07,………het is mooi weer in Vancouver (zon, windstil en 25 graden, volg het actuele weer en klik hier). Het hotel heeft geen ontbijt, maar er zijn genoeg andere winkeltje waar je een lekker ontbijtje kunt eten.
IMG_3510 IMG_3524 IMG_3549
Na het ontbijt zijn we naar de Coal Harbour gelopen. Een haven aan de noord kant van Vancouver met mooie luxe jachten en waar het een af en aan vliegen is van watervliegtuigen. Langs de boulevard recreerd heel Vancouver hardlopend, skeelerend of op de fiets. De boulevard loopt helemaal door over Stanley Park (lees hier meer over Stanley Park). Het grooste Noord Amerikaanse stadspark en een bezoek meer dan waard. Het is wel even een hele tippel, maar ongemerkt gaat het toch snel en ben je zomaar een halve tot een dag op pad. De totem palen, Brockton Point (vuurtoren) en nog veel meer.
Onze volgende nacht is in Manning Park, ruim 3 uur rijden van Vancouver. Na een lange wandeling over Stanley Park besluiten we in de late namiddag die kant op te rijden. Vancouver is druk met mensen die van werk weer naar huis gaan waardoor ons ritje ongeveer 4,5 uur duurt.
IMG_3537 IMG_3550 IMG_3555Vanuit de stad, waar het 25 graden is, op naar de Bergen (1300 tot 2200 meter). Als we dichterbij komen slaat het weer in eens om; regen regen en nog eens regen. We doen de laatste boodschappen in Hope (bekend van de Film First Blood van Sivester Stallone) want in Manning Park is weinig tot niets te krijgen, maar natuur in overvloed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *