British Columbia

british-columbiaBritish Columbia, kortweg BC genoemd, is de meest westelijk provincie van Canada en beslaat de volledige westkust van Canada. Het grondgebied van BC beslaat zo’n 944,735 km2 en is daarmee bijna 23 keer zo groot als Nederland. Met een ruim 4,4 miljoen inwoners is de provincie nog steeds dunbevolkt, aangezien de meeste van deze inwoners leven in de grotere steden van British Columbia: Vancouver, Surrey, Richmond, Kelowna en Burnaby.
De ruige kustlijn van British Columbia strekt zich uit over zo’n 27.000 kilometer en is rijk aan steile kliffen, diepe fjorden en ongeveer 600 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Het veruit grootste eiland voor de kust van British Columbia is Vancouver Island met als hoofdstad het sfeervolle Victoria. Het landschap van Vancouver Island wordt gekarakteriseerd door oude oerbossen, ongerepte natuur, ruige kustlijnen, maar ook eindeloze zandstranden aan de Pacifische kust bij Tofino.
In de provincie British Columbia zijn er verschillende klimaten. Aan de kust heerst een mild zeeklimaat, waardoor de temperaturen ’s winters in Vancouver nauwelijks onder nul komen. Verder landinwaarts in de Rockies heerst een bergklimaat. De temperaturen kunnen in de winter snel dalen naar waarden van 20 graden onder nul in de winter. In het Noordoosten van de provincie neigt het klimaat meer naar een poolklimaat, want daar zit je een flink eind dichter bij de poolcirkel en dat merk je ’s winters aan de temperaturen, die in sommige gevallen kunnen dalen tot min 40.
British Columbia staat bekend om de prachtige ruige natuur. Deze natuur biedt talloze mogelijkheden voor outdooractiviteiten. Denk daarbij aan raften, bergbeklimmen, mountainbiken, kayakken en wandelen. BC is niet voor niets een populaire bestemming voor wandelvakanties.
Deze prachtige provincie biedt voor natuurliefhebbers een walhalla aan natuurschoon. Wilde rivieren, kabbelende beekjes, rustieke bergmeertjes, eindeloze bossen en steile bergwanden. Ook het wildlife in British Columbia is een grote toeristische trekpleister. Beren, elanden, berggeiten en kariboes, als je in de wildernis erop uit trekt zal je geheid wilde dieren kunnen spotten.

Meer over bijzondere plekken in West-Canada vind je hier.