Banff

2 dagen in Banff, heerlijk. Leuk dorp en je kunt er alles krijgen maar toch midden in de natuur. Wil je meer lezen over dit oudste Nationaal Park van Canada, klik hier.
Je kunt hier makkelijk een week zitten en iedere dag iets anders doen. Op dag 1 zijn we in de ochtend het dorp gaan verkennen en hebben heerlijke sandwiches gegeten en in de middag zijn we Sulphur Mountain op gelopen. Soms best pittige klimmetjes, maar Daan (10) en Maaike (13) hebben het uitstekend gedaan. Na 1,5 uur waren we boven en hier heb je een fenomenaal uitzicht over Banff en de omgeving.
Je kunt natuurlijk ook gewoon met de lift omhoog en naar beneden maar hou rekening met lange wacht tijden $ 21pp voor volwassenen voor een retour. Dus voor ons was de keuze makkelijk; eenmaal boven, ook weer lekker naar beneden lopen (duur 1 uur).
IMG_3637 IMG_3638

IMG_3640 IMG_3651

dag 2 zijn we vroeg op pad gegaan naar Lake Louise. Het is maar 58 kilometer en dus zo gereden,…….maar je kunt beter de Bow Valley Park Way rijden naar Lake Louise. De Bow Valley Park Way is een weg die paralel loopt aan de autoweg naar Lake Louise alleen nu dwars door het bos en dus de kans op het zien van Wildlife. In de afgelopen keren dat ik hier heb gereden heb ik iedere keer wel wat gezien; herten, elanden, beren. Je geloofd het niet maar ben nu met vrienden en laat vol trots dit stukje van Banff zien en………helemaal niets, nog geen eekhoorntje.

We zijn doorgereden naar Lake Louise. Op een zaterdag midden in de vakantie is het druk en parkeer terrein vol. Wat je dan doet is; loop lekker naar Lake Agnes (45 minuten naar boven). Hier kom je ook wel mensen tegen maar lang niet zo veel als tussen het hotel en het aqua blauwe meer en Chateau Lake Louise (het hotel). Bij Lake Agnes kun je Thee, koffie, koek en taart eten.

‘s Avonds hebben we heerlijk ge-BBQ-d.
IMG_3660 IMG_3673

IMG_3679 (1) IMG_3680

IMG_3689 IMG_3691

IMG_3699

Zeven Bucketlist ervaringen in de Canadese Rocky’s

2 gedachten over “Banff”

  1. Het ziet er allemaal goed en gezellig uit.
    Brengt veel herinneringen boven als de foto zo zie.
    Veel plezier nog in dit mooie stukje van de wereld.

    1. hi Menno, eindelijk weer WiFi dus ga de laatste dagen bijwerken. Kwamen vandaag nog langs Clearwater en de negen oude verroeste pick-up trucks langs de weg (foto van jou in brochure 2015), moets gelijk aan je denken.
      spreek je snel weer, groeten Manuel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *