Sunwapta Falls in Jasper

Sunwapta Falls de naam van de accommodatie is vernoemd naar de waterval die op 2 minuten rijden van de accommodatie ligt. Vanaf de weg (rotonde) is het maar 200 meter lopen naar Upper Sunwapta Falls. Upper Falls doet al vermoeden dat er ook een Lower Falls is. En die is er. 25 minuten het meer zuidelijke pad volgen en je komt bij een even woeste en kolkende watermassa. Wat ook leuk is, is om de 6 kilometer (one way) lange wandeling dwars door het bos te maken naar de rivier. Deze wandeling gaat over een smal pad dwars door het bos en wordt niet veel gedaan. Hier zit het wild.
IMG_3741 IMG_3743Van hieruit zijn we doorgereden naar Beckers Chalet op 3 kilometer rijden van Jasper. Niet dat het nodig is om dichter bij Jasper te zitten om alle mooie dingen te zien en te doen, sterker nog Sunwapta Falls is een prima plek om van hieruit al het natuurschoon in en rond Jasper te bekijken.
Wil je meer lezen over alle bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in Jasper, klik hier.

Beckers Chalet bestaat uit allemaal lodges, robuuste houten bouwwerken, precies zoals je een je Canadese boshut zou voorstellen. Het heeft een groot grasveld met een speeltuin ideaal voor onze kleine van 3.IMG_3746.MOV
In Jasper kun je heerlijk lunchen bij Café Mundo in de hoofdstraat. Het centrum van Jasper heeft alles maar haalt het bijvoorbeeld niet bij Banff, Sun Peaks en Whistler als het gaat om de gezelligheid en veelzijdigheid van de winkels.
‘s Avonds hebben we heerlijk ge-BBQ-d (BBQ huren kost $ 5 per dag) en nog een potje gevoetbald. Weer een heerlijke dag voorbij.