Jasper – Sun Peaks

jasper-sunpeaks
Vroeg opgestaan en met z’n allen in ons appartement ontbeten. Auto ingepakt, uitgecheckt en weer op pad.
Vandaag een lange rit voor de boeg (een rit van ongeveer 4 uur).P1010077

Op de helft van onze rit maken we een stop bij Blue River voor een ‘bear safari’. Blue River is een gehucht dat op ongeveer een uurtje rijden ligt van Clearwater. Op het meer, dat omgeven is door hoge bergen, gaan we met een motorboot op zoek naar ‘wild life’. Robin (3) mag ook mee.
Op onze tocht hebben 2 bruine beren gezien, ook zijn we nog aan de oost kant van het meer gestopt om naar een waterval te gaan kijken. Daan en Maaike mochten zelfs de boot besturen. Wat we tot dus ver hebben ervaren is dat de Canadesen aardig zijn en behulpzaam. Na de tocht hebben we gelunchd. Want dat kan daar ook.
P1010084 P1010085

IMG_3767 P1010092Het goede weer reist met ons mee, temperaturen van 30 graden zijn geen uitzondering in de gebieden waar we tot nu toe zijn geweest. Zo ook in Sun Peaks onze volgende stop.

Sun Peaks (zaten in Nancy Green Hotel) is een typisch Oostenrijks/ Zwitsers skidorp. Omringt door hoge bergen waar je in de winter prima kunt skiën. In de zomer ga je er fietsen of wandelen. Het is er niet heel druk zo in de zomer maar er is genoeg leven in het dorp en veel activiteiten voor kinderen.

‘s Avonds hebben we gegeten in het dorp bij Bella Italia in het dorp.IMG_3787

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *