Banff – Sunwapta Falls Rocky Mountain House (45km voor Jasper)

banff-jasperVandaag staat de Icefield Parkway op het programma. Het is maar 288 km   om van Banff naar Jasper te rijden. Een rustige rij dag dwars door de bergen met besneeuwde toppen. Je ziet duidelijk waar de boomgrens loopt zo hoog zitten we. Op onze weg naar Jasper passeren we het ene na het andere adembenemende blauwe meer (gletsjermeren). Lees hier meer over de Icefield Parkway
Tip: vergeet niet te tanken voordat je naar Jasper rijdt want op de Icefield Parkway heb je maar 1 tankstation (na 88km) bij The Crossing links van Ahbram Lake.
IMG_3706 IMG_3705

Na The Crossing kom je al snel bij de Athabascagletsjer. Deze gletsjer is een uitloper van het Columbia ijsveld in de Canadese Rocky Mountains. Er zijn overigens nog 6 uitlopers/gletsjers. Vanaf de parkeerplaats loop je in 10 minuten naar het punt dat je de gletsjer kunt overzien. Op je weg naar de gletsjer kom je iedere keer een paddestoel tegen die het punt aangeeft waar de gletsjer was in de tijd dat op de paddestoel staat. In 1908 kwam de gletsjer nog tot aan het parkeerterrein.

IMG_3719

Nog een paar minuten rijden en we zijn bij onze accommodatie; Sunwapta Falls. Het eerste wat ons op valt is dat er een enorme politie macht staat die hardrijders op de bon slingert (90km per uur is de maximum snelheid op die weg). Sunwapta Falls ligt direct aan de Icefields Parkway en heeft een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Je bent hier ook van afhankelijk want een super markt en kook gelegenheid op de kamer heb je niet. Overigens 90% van de accommodaties die we aandoen tijdens onze reis heeft wel kook gelegenheid op de kamer.

s’ Avonds een glas wijn op de veranda en genieten van het uitzicht.IMG_3729 IMG_3727  

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *